02/11/2016 : Berita Baik! Pengambilan Agen Kini Dibuka. Kuota Agen Adalah Terhad. Daftar Segera! (Untuk info lanjut, anda boleh Whatsapp/Call Abang Chik : 011-192 192 82. Terima kasih)

Home » » Tentang Ray-ban

Tentang Ray-ban


Ray-BanDicipta : 1937

Ibu Pejabat: Agordo, Veneto, Itali

Sejarah Ringkas: Ray-Ban telah diwujudkan pada tahun 1937 oleh Bausch & Lomb. Leftenan A mengadu bahawa matanya telah rosak selepas pengembaraan belon terbang dan berbincang dengan B&L untuk mencipta cermin mata gelap bagi melindungi matanya daripada cahaya matahari yang terlampau terang tetapi kaca mata tersebut tetap akan kelihatan elegan apabila dipakai. Juruterbang dalam tentera Amerika Syarikat menyukai  prototaip dan mula menggunakannya, maka "Ray-Ban Aviator" dicipta.

Spek Ray-ban telah dilihat dalam beratus-ratus filem, antara yang paling terkenal adalah Breakfast at Tiffanys dibintangi oleh Audrey Hepburn, Blues Brothers bersama Dan Aykroyd dan Belushi John dan Men In Black lakonan Will Smith.

Pada hari ini, Ray-ban amat sekali popular di Malaysia, kerana kaki Ray ban Malaysia memburu Ray ban rare terutamanya untuk dijadikan koleksi peribadi mereka. Ray ban BL kian bernilai dari hari ke hari kerana nilai sejarahnya yang tersendiri.

Share this post!

Bookmark and Share